In de meeste gevallen werken Litespeed en Plesk zonder problemen met elkaar samen. Voor de webmail (Roundcube of Horde) heb je echter een kleine aanpassing nodig om de onderstaande fouten op te lossen. Let op dat de functies en methodes kunnen verschillen maar dat de oplossing vaak hetzelfde is.

Voorbeeld 1

[11-Aug-2020 19:36:56 UTC] PHP Fatal error:  Call to undefined function filter_var() in /usr/share/psa-roundcube/program/lib/Roundcube/bootstrap.php on line 49

Voorbeeld 2

[12-Aug-2020 09:09:12 UTC] PHP Fatal error:  Call to undefined function mb_internal_encoding() in /usr/share/psa-roundcube/program/lib/Roundcube/bootstrap.php on line 86

De oorzaak

Litespeed maakt gebruik van de standaard PHP-versie die aan lsphp is gekoppeld. Dit is vaak versie 5.6. Om de webmail te kunnen draaien, is minimaal PHP 7.3 nodig. Dit is ook de standaard instelling van Plesk, maar Litespeed negeert dit.

De oplossing

Als je lsphp aan de juiste PHP versie linkt en Litespeed herstart, dan werkt de webmail weer naar behoren.

mv /usr/local/bin/lsphp /usr/local/bin/lsphp-bk
cp /opt/plesk/php/7.3/bin/lsphp /usr/local/bin/lsphp
cagefsctl --force-update
systemctl restart litespeed