Met de Outlook app is het mogelijk om een gedeelde mailbox in te stellen. In tegenstelling tot de Desktop app worden gedeelde mailboxen niet automatisch in de app ingesteld. Volg de volgende instructies om deze alsnog in te kunnen stellen:

1. Ga naar instellingen.
  2. Klik op Account toevoegen en kies hierbij voor E-mail account toevoegen.
  3. Voer nu het e-mail adres in die toegang heeft tot de gedeelde postvak in. Let op: voer dus niet het e-mail adres van de gedeelde postvak in.
  4. Je wordt nu naar Office365 doorgestuurd. Klik op terug en kies voor Handmatig instellen.
  5. Kies voor IMAP.
  6. Voer als servernaam outlook.office365.com:993 in.
  7. Voer als gebruikersnaam het e-mail adres in gevolgd door de naam van de gedeelde postvak. Stel, het e-mail adres is jan@bedrijf.nl en de gedeelde postvak is info@bedrijf.nl. Voer dan "jan@bedrijf.nl/info" in.
  8. Voer als smtp server smtp.office365.com:587 in.
  9. Voer in beide velden je eigen e-mail adres en wachtwoord in.
  10. Klik op het vinkje. Het kan even duren voordat Outlook de eerste berichten laat zien. Het kan zijn dat Outlook hierdoor onterecht aangeeft dat er geen berichten zijn.