Met een gedeelde mailbox heb je één mailbox die toegankelijk is door meerdere gebruikers. Een gedeelde mailbox kan meerdere aliassen hebben. Waar een gedeelde mailbox zelf zijn e-mails bewaard, wordt bij een groep berichten doorgestuurd aan een ingestelde groep met e-mail adressen. Bij een groep moet elke ontvanger de ontvangen e-mail beheren (verwijderen, verplaatsen, etc) terwijl bij een gedeelde mailbox dit door alle deelnemers in één keer gedaan kan worden.

1. Log in op de Exchange portal.
  2. Klik onder recipients op shared.
  3. Selecteer de mailbox die je wilt beheren.
  4. Klik op het edit icoon.
  5. Ga verder met één van de onderstaande acties. Als je daarmee klaar bent, ga verder met stap 6.
  6. Klik op Save.

Een deelnemer aan een gedeelde mailbox toevoegen

1. Klik op Mailbox delegation.
  2. Klik op de plus + bij full access.
  3. Selecteer de gebruiker die je wilt toevoegen.
  4. Klik op Add. Herhaal de stappen 3 - 4  totdat alle gewenste gebruikers in het add veld zijn toegevoegd.
  5. Klik op Ok.
  6. Om een gebruiker ook toe te staan om een e-mail namens de gedeelde mailbox te laten sturen, herhaal stap 3 - 5 uit voor het plus icoon bij Send As.

Een deelnemer van de gedeelde mailbox verwijderen

1. Klik op Mailbox delegation.
  2. Selecteer de gebruiker die je wilt verwijderen.
  3. Klik op de min  -.
  4. Herhaal de stappen 2 - 3 voor Send as.

Een alias toevoegen aan de gedeelde mailbox

1. Klik op Email address.
  2. Klik op de plus +.
  3. Selecteer SMTP.
  4. Voer het volledige e-mail adres (met domeinnaam) in bij E-mail address.
  5. Klik op OK.

Een alias verwijderen van de gedeelde mailbox

1. Klik op Email address.
  2. Selecteer de alias die je wilt verwijderen.
  3. Klik op de min  -.

Contact informatie van de gedeelde mailbox bijwerken

1. Klik op Contact information.
  2. Werk de gewenste informatie bij.