Symptomen

Microsoft Office blijft vragen om de Office 2016 licentie te activeren terwijl je over een Microsoft 365 licentie beschikt. Dit probleem kan voorkomen als je eerder een Office 2016 licentie hebt gehad.

Oplossing

De-activeer de licentie

1. Klik op start.
  2. Voer in CMD
  3. Klik met de rechtermuisknop op CMD en voer uit als administrator.
  4. Voer de volgende commando uit:
    cscript.exe "%ProgramFiles%\Microsoft Office\Office16\"ospp.vbs /act
  5. Voer de volgende commando uit:
    cscript.exe "%ProgramFiles%\Microsoft Office\Office16\"ospp.vbs /inpkey:DE_KEY
    Vervang DE_KEY met de key uit stap 4.

Verwijder alle gelinkte accounts van Windows

Windows verbind je computer en account met een Microsoft account. Dit kan invloed hebben op je licentie. We kunnen niet bevestigen of deze stap is vereist, maar we hebben deze stap wel ondernomen bij het oplossen van een probleem voor een klant. Zorg er wel voor dat je een backup van je computer hebt.

1. Klik op Start
  2. Klik op Settings
  3. Klik op Accounts
  4. Klik op Access work or school
  5. Log uit van alle accounts (of verbreek de verbinding).
  6. Kilk op  Email & Accounts
  7. Log uit van alle accounts (of verbreek de verbinding).
  8. Herstart de computer.

Installeer Microsoft 365

Installeer Microsoft 365 zoals normaal. In ons geval was de juiste licentie actief.