Herstel een MySQL backup van Acronis

Gewijzigd op Sun, 17 Oct 2021 om 04:54 PM

Het is belangrijk dat je voor de backup hebt ingesteld zoals beschreven in het artikel MySQL backup maken met Acronis. Als je dit niet gedaan hebt, dan kan je alsnog een poging doen om de backup terug te plaatsen. Echter, door de manier waarop MySQL werkt, is de kans groot dat het herstellen niet lukt.

Stap 1 - Herstel de data

Voordat je begint, zorg er voor dat geen map in /mysql en /tmp_mysql bestaat.

1. Ga naar https://cloud.acronis.com en log in.
  2. Ga naar Back-Ups -> Kies de locatie -> Kies de machine -> Klik op Back-ups weergeven.
  3. Selecteer het back-up moment die je wilt herstellen.
  4. Klik op Herstellen....
  5. Kies Bestanden/mappen.
  6. Navigeer naar de MySQL data folder, maar ga hier niet in. Vaak is dit /var/lib/mysql. Dan navigeer je naar /var/lib.
  7. Selecteer de MySQL map en klik op Herstellen.
  8. Selecteer bij Herstellen naar de machine waar je de backup terug wilt plaatsen.
  9. Klik op Aangepaste locatie en klik op Bladeren.
  10. Selecteer de locatie / en klik op Gereed.
  11. Klik op Herstel starten.
  12. Selecteer Bestaande bestanden niet overschrijven.
  13. Vink uit Start de machine indien nodig automatisch opnieuw op.
  14. Klik op Doorgaan.

Stap 2 - Herstel de database

1. Log in met SSH op de server als root gebruiker.
  2. Verplaats de MySQL map:
    mv /mysql /tmp_mysql
  3. Voer de volgende commando uit (vervang DATABASE_NAAM met je databasenaam) /var/lib/Acronis/mysql/dump.sh -d DATABASE_NAAM
  4. Een database dump is gemaakt in /tmp_mysql/DATABASE_NAAM.sql
  5. Herstel de database naar je MySQL instantie.
  6. Als je klaar bent, verwijder dan /tmp_mysql:
    rm -rf /tmp_mysql