Backup DirectAdmin met Acronis Cloud Backup

Gewijzigd op Wed, 21 Dec 2022 om 04:51 PM

Acronis heeft een officiële integratie met DirectAdmin. Als je de voormalige DirectAdmin back-up methode hebt geïnstalleerd (zie hieronder), kan je eenvoudig het back-up beleid verwijderen en de instructies volgen voor de officiële Acronis DirectAdmin-integratie.

Met de Acronis-back-upintegratie voor DirectAdmin kunnen je gebruikers back-ups terugzetten met het self-service portaal. In dit portaal is ondersteuning aanwezig voor het herstellen van bestanden, maar ook databases. Je kan met deze plug-in ook hele gebruikers herstellen.

Installeer de Acronis-plug-in voor DirectAdmin

Er zijn twee methoden om de Acronis-plug-in te installeren: via de DirectAdmin-interface of via de opdrachtregel.

Installeer de Acronis-plug-in voor DirectAdmin met de GUI

1. Download de nieuwste plug-in van https://download.acronis.com/ci/directadmin/stable/acronis-directadmin-stable/acronisbackup.tar.gz
  2. Navigeer in DirectAdmin naar Menu -> Extra Features -> Plugin Manager.
  3. Klik op Add plugin en klik op File.
  4. Upload de gedownloade plug-in uit stap 1.
  5. Selecteer Install after upload.
  6. Voer uw DirectAdmin-wachtwoord in.
  7. Klik op Install.
  8. Ga verder in Extra Features -> Acronis en volg de stappen in de officiële Acronis-documentatie.

Installeer de Acronis-plug-in voor DirectAdmin met de opdrachtregel

Voer de volgende code uit:

sh <(curl -L https://download.acronis.com/ci/directadmin/stable/install_acronis_directadmin.sh || wget -O - https://download.acronis.com/ci/directadmin/stable/install_acronis_directadmin.sh )

Eenmaal voltooid, login dan in bij DirectAdmin en ga naar Extra Features -> AcronisVolg de stappen in de officiële Acronis-documentatie.

Acronis DirectAdmin-documentatie

Acronis biedt hier een officiële DirectAdmin-integratiedocumentatie. Hier vindt u mogelijk meer details dan in dit artikel.

Oude Acronis DirectAdmin-back-upmethode

Met Acronis Cloud Backup kan je éénvoudig backups maken van je DirectAdmin server. Gebruik de volgende artikelen om de backup oplossing te installeren:

1. Installeer de Linux backup agent.
  2. Configureer MySQL backup. Tip: Je kan /root/.my.cnf met de volgende commando aanmaken:
cp /usr/local/directadmin/conf/my.cnf /root/.my.cnf

Als je meer informatie zoekt, dan kan je hiervoor terecht bij de officiële documentatie voor Acronis Cloud Backup.