Backup MySQL met Acronis Cloud Backup

Gewijzigd op Sun, 17 Oct 2021 om 04:51 PM

Met Acronis Cloud Backup kan je veilig van je MySQL databases een backup maken met de juiste backup scripts. Met deze scripts slaat MySQL de cache eerst op de harde schijf op voordat Acronis een kopie maakt.

Installeer MySQL flush cache en lock scripts

1. Kloon de git repository met de volgende commando.
    cd /var/lib/Acronis/
    git clone git@github.com:Yourwebhostereu/acronis-mysql.git mysql

2. Als je geen DirectAdmin gebruikt en niet het bestand /root/.my.cnf hebt, maak deze dan aan met de bovenstaande template. Voor DirectAdmin is een automatische detectie ingebouwd.
    [client]
    user=root
    password="vervang_wachtwoord"

3. Login op het Acronis cloud portal https://eu2-cloud.acronis.com.
  4. Klik op de tandwiel naast de server die je wilt instellen en klik op Back-up.
  5. Klik op de tandwiel naast het backup plan die je eerder hebt gemaakt en kies voor Backupopties.
  6. Klik op Opdrachten vóór/na het vastleggen van gegevens.
  7. Pas Een opdracht uitvoeren voordat de gegevens worden vastgelegd aan naar Ja.
  8. Voer bij Opdracht- of batchbestandpad op de machine met agent het volgende in:
           /var/lib/Acronis/mysql/pre-freeze-script.sh
  9. Zorg er voor dat De back-up afkeuren als het uitvoeren van de opdracht mislukt aan staat.
  10. Pas Een opdracht uitvoeren nadat de gegevens worden vastgelegd aan naar Ja.
  11. Voer bij Opdracht- of batchbestandpad op de machine met agent het volgende in:
           /var/lib/Acronis/mysql/post-thaw-script.sh
  12. Zorg er voor dat De back-up afkeuren als het uitvoeren van de opdracht mislukt aan staat.
  13. Klik op Gereed.
  14. Klik op Wijzigingen opslaan.
  15. Klik op NU UITVOEREN om de databases veilig op te slaan. Eerder gemaakte backups bevatten mogelijk niet de veilige databases.

Hoe werkt dit?

1. Als Acronis begint met het maken van een backup, dan zal het script eerst alle data uit de cache wegschrijven en tijdelijk een "lock" op de tabellen plaatsen.
  2. Een data moment punt wordt gemaakt.
  3. Acronis heft de lock op de tabellen op.

Alle wijzigingen naar de harde schijf worden door Acronis geregistreerd. Bij het maken van een data moment houdt het wijzigingen na het data moment bij. Tijdens dit - korte - proces wordt data nog niet naar de backup server verzonden. Dat gebeurd pas na het data moment. Bestanden die daarna veranderen of verwijderd worden zullen hierdoor wel in de backup nog bestaan zoals ze op het data moment waren.

Klik hier als je een MySQL backup uit Acronis wilt terugplaatsen.

Referentie artikel (Engels).

Als je meer informatie zoekt, dan kan je hiervoor terecht bij de officiële documentatie voor Acronis Cloud Backup.