Wat zijn de DNS servers van Yourwebhoster.eu?

Gewijzigd op Wed, 31 Aug 2022 om 01:52 PM

Ons DNS cluster bestaat uit twee servers verspreid over twee netwerken en locaties. Dankzij deze scheiding is de uptime van ons DNS systeem de afgelopen jaren 100%.

De DNS servers van Yourwebhoster.eu

Onze DNS servers zijn:

• ns1.ispnoc.eu
    • IPv4 IP 46.249.53.249
    • IPv6 IP 2a00:1ca8:e:3e2::249
  • ns2.ispnoc.net
    • IPv4 IP 178.18.95.146
    • IPv6 IP 2a02:348:63:5f92::1

Waarvoor dient een DNS server?

DNS staat voor Domain Name Server. Met deze servers is het mogelijk om bijvoorbeeld yourwebhoster.eu te koppelen aan de juiste server. Zonder het DNS systeem zou iedere website alleen via een IP adres bereikt worden. Maar een naam zoals 2a02:348:63:5f92::1 is niet makkelijk genoeg om makkelijk te onthouden of om mee te adverteren.

Waarom zijn DNS servers belangrijk?

Als in het ergste geval de e-mail server onbereikbaar is, dan is het belangrijk dat de DNS instellingen bereikbaar zijn. Als voor een domeinnaam de instelling wordt gevonden op de DNS server maar de e-mail server onbereikbaar is, dan zal er nog 3 dagen worden geprobeerd om de e-mail af te leveren*. Hierdoor hoeven e-mails niet verloren te gaan.

* Het SMTP protocol schrijft voor dat minimaal 3 dagen moet worden geprobeerd om de e-mails af te leveren indien DNS gegevens beschikbaar zijn.