Hoe kan ik jullie DNS dienst white label gebruiken?

Gewijzigd op Thu, 14 Oct 2021 om 07:39 PM

Bij Yourwebhoster.eu is het met elke dienst mogelijk om gratis gebruik te maken van de DNS servers van Yourwebhoster.eu. Het is ook gratis mogelijk om white label gebruik te maken van de DNS servers zodat je klanten je eigen naam kan invoeren.

Hoe kan ik een whitelabel nameserver bij Yourwebhoster.eu aanmaken?

In deze uitleg gebruiken we de naam mijndomeinnaam.nl voor de DNS servers. Dit betekend dat je ns1.mijndomeinnaam.nl en ns2.mijndomeinnaam.nl gaat gebruiken.

1. Log in bij DirectAdmin of Cpanel.
  2. Maak de domeinnaam mijndomeinnaam.nl aan of ga naar het account met mijndomeinnaam.nl.
  3. Ga naar de DNS manager.
  4. Maak de volgende A records:
    ns1 A 46.249.37.254
    ns2 A 178.18.95.146
  5. Maak de volgende AAAA records (nodig voor IPv6, de toekomst)
    ns1 AAAA 2a00:1ca8:e:4:0:0:e78:fa0f
    ns2 AAAA 2a02:348:63:5f92:0:0:0:1
  6. Wacht enkele minuten zodat de name servers de nieuwe instellingen kunnen verwerken.
  7. Ga naar ons klanten paneel toe of het paneel van je registrar.
  8. Maak de name servers aan bij mijndomeinnaam.nl. Bij Yourwebhoster.eu kan dit via “Child hosts”. Let op dat je de juiste IP adressen invoert.
  9. Hierna kan het enkele uren duren voordat je nieuwe DNS servers bereikbaar zijn.

Registrar Het bedrijf waar je domein namen staan geregistreerd.