Hoe kan je DNSSEC instellen voor je domeinnaam

Gewijzigd op Fri, 12 Apr 2024 om 01:30 PM

DNSSEC zorgt voor een veiliger internet. Het configureren van DNSSEC vereist configuratie in uw controlepaneel en bij je domein. Ten eerste hebben we artikelen beschikbaar voor DNSSEC voor Plesk en DNSSEC voor DirectAdmin. Voor het tweede deel kan je dit artikel gebruiken.

Stap 1 Zoek uw domein op in het klantenpaneel.

Stap 2 Klik aan de linkerkant op het menu-item DNSSEC Management.

Kan je de DNSSEC-beheerknop niet vinden? Neem contact met ons op!

Stap 3 Klik op Een nieuw DNSSEC-record toevoegen

Stap 4 Configureer de twee DNSKEY's:

In DNSSEC voor DNSSEC voor Plesk en DNSSEC voor DirectAdmin heb je de DNS KEYS gekregen. Ze kunnen er zo uitzien:

domain.com. IN DNSKEY 257 3 8 AwEAAbpFHpYUogqAhJZE7COuINuuLiDWy9TJt+wRVvCF4NF1wpWCoLJq o8JN0IzHB4K4XL7IBJg+Xzwoun5B/QumDdrQw1dyNk77rkBmRsH5Yd0U r5cz2pCSSahCHv5NpzTokkYKY0LHqcAiQWEjEG9CTyqv/2jnWLK7gfQm xiOJj4EYY/ke/zkCfbUqMteoZ+/fof1bZa7yFQDo3cwlEmIhsBBf9vQa ngnx72Ph61tko/6IXQR1oZWlmjUySbrsZYkIC9N5A0C9eVbzVjdMuVUN LzVpQ6dRnDJ11rKIIGNoOo3Fdgvb6B3Vt+p9+QV4D0hBMnRAOTGuRdAg 2EQK7n4Tl+k=

; This is a key-signing key, keyid 52621, for samenspelen.net.

; Created: 20230222120418 (Wed Feb 22 12:04:18 2023)

domain.com. IN DNSKEY 257 3 8 AwEAAaz512SaSEAkCTn4ZdbjU+N4rLYTWshHzeK/3rIreOK7iB1gIdcU RmraIqXF1iZTepD+WqzrasOS3KsWowCyoysEWtIl/to/KhOyXgNc5xra 9h3FcbTVrIb/4hye+7vGuycfcBrOJ7Jj3NSVpi30nxB4/ty75Mqg3qP0 QvG3Sp3sooYyI1wMjLpEk5GwWBEiRubY3hva1asTpIPIgjhLuKZBaXbA 4crr9ZGxgNR2pyLAKaf5/ctoIwzxr6XfgqWKmEkcn5yvzMmHfuQVZhJE nF7PP/tEx6yppXH9gabM6yvOvc2Oy51qoUkSDeeghBPAbbZ1ZQOT1z1d RzmuuJcboIU=

De twee rijen die we nodig hebben om te beginnen met domain.com. Elke rij is als volgt opgemaakt:

domain.com. IN DNSSKEY {VLAG} 3 {ALGORITME} {KEY}

{VLAG} kan 256 (ZSK) of 257 (KSK) zijn. Voer altijd eerst de KSK waarde in. Selecteer de waarde in de vervolgkeuzelijst in het klantenpaneel.

{ALGORITME} geeft het nummer weer dat wordt weergegeven in de algoritme-dropdown in het klantenpaneel.

{KEY} De openbare sleutel kan volledig in het openbare sleutelveld worden gekopieerd/geplakt.

Elke DNSKEY moet worden aangemaakt in het klantengedeelte en het kan tot 24 uur duren voordat deze actief is.

Stap 5 Klik voor beide sleutels op Opslaan.

Houd er rekening mee dat het configureren van de verkeerde sleutel je domein, website, e-mail en alle domeingerelateerde services offline kan halen.