Hoe kan ik als root inloggen

Gewijzigd op Wed, 13 Oct 2021 om 08:32 PM

Standaard zijn al onze templates voorzien van een veilige login methode. Hier dien je als een normale gebruiker in te loggen en daarn sudo uit te voeren. Je kan echter ook een template met de naam root-login gebruiken.

Opmerking: bij het bestellen dien je de gebruikersnaam root op te geven. Heb je dit niet gedaan, neem dan contact met ons op.

Zorg er voor dat je een template hebt gebruikt met root-login. Heb je dit niet gedaan, herinstalleer dan de VPS (let op dat je data op de VPS kwijt raakt).

Hoe kan je root wachtwoord aanpassen

Stap 1 Vind je server in het klanten paneel. Ga naar Diensten -> Mijn services en klik op je server.

Stap 2 Klik op Wijzig Wachtwoord en voer een nieuw wachtwoord in.

Stap 3 Klik op Informatie.  Klik op Shutdown. Als je server uit is (wacht een minuut en ververs de pagina), klik dan op Start.

Stap 5 Gebruik je SSH client (Gitbash voor Windows, ssh commando op MacOS en Linux). Je de volgende commando gebruiken. Vervang hierbij de gebruikersnaam en het server IP adres met die van jou.

ssh root@178.21.20.111