Hoe kan ik via VNC/Remote desktop met mijn VPS verbinden

Gewijzigd op Wed, 13 Oct 2021 om 08:36 PM

Bij Yourwebhoster.eu kan je verbinding maken met je VPS met VNC. Dit is een alternatief op Remote Deskop (hoewel ze niet exact dezelfde functionaliteit hebben). Je moet VNC zien als een online versie van je server met een beeldscherm, muis en toetsenbord. Hierdoor heb je bij Yourwebhoster.eu de volledige controle over je VPS.

Gecombineerd met de mogelijkheid om je eigen ISO in te laden heb je toegang tot een zeer krachtig platform.

Stap 1 Vind je server in het klanten paneel. Ga naar Diensten -> Mijn services en klik op je server.

Stap 2 Kies voor noVNC console, Spice Console of Xterm.js Console. Niet elke optie is beschikbaar (dit is afhankelijk van je gekozen manier van installeren). Als je een template hebt gebruikt, dan raden wij Xterm.js ana.

Stap 3 Als het scherm is geopend, druk dan een aantal keer op enter. Soms kan het activeren even duren.

Je kan nu aan de slag. Let trouwens op dat je root wachtwoord via SSH verbinding opnieuw moet instellen. Je kan hier leren hoe je dat kan doen.