Magento 2: verkeerde memory_limit

Gewijzigd op Thu, 14 Oct 2021 om 07:40 PM

In Magento 2 worden bepaalde eisen gesteld aan het geheugen gebruik. Ondanks dat je wellicht 768 MB aan geheugen hebt ingesteld, kan je nog steeds de volgende fout krijgen:

Your current PHP memory limit is 128M. Magento 2 requires it to be set to 756M or more. As a user with root privileges, edit your php.ini file to increase memory_limit. (The command php —ini tells you where it is located.) After that, restart your web server and try again.

For additional assistance, see PHP settings check help .

Oplossing

Maak in /home/username/public_html het bestand .user.ini en voer het volgende in:

memory_limit = 756M

Voer de volgende commando's via SSH uit. Let op: vervang username door je gebruikersnaam. Hierna werkt het weer.

php  -c /home/username/public_html/.user.ini bin/magento cache:flush
php  -c /home/username/public_html/.user.ini bin/magento cron:run
php  -c /home/username/public_html/.user.ini bin/magento setup:cron:run

Tip: Stel -c /home/username/public_html/.user.ini ook bij cron's in.