Ik kan een bestand met de 000 rechten niet verwijderen

Gewijzigd op Sat, 16 Oct 2021 om 10:52 AM

Met Imunify360 houden wij onze servers in de gaten. We controleren bijvoorbeeld op virussen en verdachte activiteiten. Als een bestand wordt geüpload naar een website, dan wordt deze op virussen gescand. Als het bestand verdacht is, wordt de upload geweigerd of wordt het bestand geblokkeerd door de bestandsrechten op 000 in te stellen. Dit betekent dat het bestand niet zomaar geopend, uitgevoerd, bewerkt of verwijderd kan worden.

Dit is een voorzorgsmaatregel omdat het bestand schadelijk kan zijn voor de website of de server. Het bestand zou gebruikt kunnen worden om jouw account of de website te hacken of misbruiken. De reden waarom het bestand geüpload kan worden is vaak een fout in de website of gebruikte applicatie.

Het bestand verwijderen

Volg de instructies hieronder voor het betreffende controle paneel.

DirectAdmin

In DirectAdmin zijn deze gegevens op user level inzichtelijk. Als je een reseller bent dan dien je naar de user level te navigeren. Als je een normaal webhosting pakket hebt, dan zit je al gelijk op de juiste plaats.

1. Navigeer naar DirectAdmin en kies voor een domeinnaam op user level.
  2. Indien je meerdere domeinnamen hebt, klik dan op een willekeurige domeinnaam. De resources zijn geldig voor heel het DirectAdmin account en daarom heeft het geen invloed op welke domeinnaam je kiest.
  3. Klik onder Advanced Featuresop Imunify360 Plugin.
  4. Ga verder naar het kopje Geïnfecteerd bestand in Imunify360 verwijderenin dit artikel.

cPanel

1. Log in bij cPanel.
  2. Navigeer naar Securityen klik op Imunify360.
  3. Ga verder naar Geïnfecteerd bestand in Imunify360 verwijderenin dit artikel.

Geïnfecteerd bestand in Imunify360 verwijderen

In het overzicht zie je alle bestanden die geïnfecteerd zijn. Als de lijst leeg is, dan heeft Imunify360 het bestand niet op 000 gezet en kan je deze via de File Manager op 644 zetten. Daarna kan je het bestand alsnog verwijderen.
Rechts van elk geïnfecteerd bestand zie je de volgende opties. Maak een keuze om het bestand van de rechten 000 af te halen.

Afbeelding 1 - Imunify360 bestandsopties.

Icoon
Beschrijving
Oog
Bekijk de inhoud van het bestand zonder deze terug te plaatsen.
Haai
Plaats het bestand in de oorspronkelijke staat terug.
Tandwiel - Add to ignore list (also restore X file(s)):
Plaats het bestand terug in de originele staat en negeer deze bij de eerstvolgende scan.
Tandwiel - Delete permanently
Verwijder het bestand permanent.

Tabel 1 - Imunify360 acties legenda.