Hoe kan ik een plugin of thema in WordPress verwijderen zonder wp-admin toegang

Gewijzigd op Sat, 16 Oct 2021 om 10:45 AM

Voor WordPress is er een grote hoeveelheid aan plugins en thema's beschikbaar om je website te verbeteren. Helaas kan het soms voorkomen dat een plugin of thema je website kapot maakt en een witte pagina of foutmeldingen achter laat. Door de witte pagina en/of foutmeldingen kan het zijn dat je zelfs niet bij de wp-admin interface kan komen en hierdoor het thema of de plugin niet kan uitschakelen. In dit artikel laten we zien hoe je dit alsnog kan doen.

WAARSCHUWING

Maak altijd een backup. Hoewel deze methode doorgaans werkt kunnen wij geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen.

Opmerking Er bestaan plugins die op andere plekken ook bestanden hebben staan. Neem contact op met de ontwikkelaar om de plugin volledig te verwijderen. Verder verwijder je de plugin met deze methode niet volledig: er kan nog data in de database staan en op andere plekken.

Hoe kan ik een plugin geforceerd uitschakelen

1. Gebruik FTP of de File Manager om naar de bestanden van je website te navigeren.
  2. Navigeer naar wp-content/plugins
  3. Hernoem de plugin om het uit te schakelen (zoals wpforms naar wpforms-backup).
  4. Test of WordPress nu wel werkt.

Hoe kan ik een thema geforceerd uitschakelen

1. Gebruik FTP of de File Manager om naar de bestanden van je website te navigeren.
  2. Navigeer naar wp-content/themes
  3. Hernoem de plugin om het uit te schakelen (zoals theme-x naar theme-x-backup).
  4. Test of WordPress nu wel werkt.