Hoe kan je ons helpen om het probleem sneller op te lossen

Gewijzigd op Wed, 21 Dec 2022 om 03:13 PM

Om een onderzoek goed uit te voeren vragen we extra informatie en situatie specifieke details. Deze informatie is nodig omdat we hiermee informatie in onze logboeken kunnen vinden en deze kunnen relateren aan je melding.

Let op dat als je niet alle gevraagde informatie stuurt, dat het langer kan duren voordat je probleem is opgelost. Het kan ook zijn dat we het probleem zonder deze informatie niet kunnen oplossen.

Wat is een logboek

Bezoeken aan een website of verbindingen met een server (bijvoorbeeld de mailserver) worden vastgelegd in een tijdelijk logboek. Ook fouten worden in dit logboek vastgelegd. Het opslaan van deze informatie is nodig omdat we hier bijvoorbeeld aanvallen tegen kunnen houden, maar ook voor het vinden van problemen. Omdat we hier te maken hebben met een grote hoeveelheid data (dit kan 100.000+ lijnen zijn), vragen we specifieke informatie.

Welke informatie hebben jullie nodig?

1. IP-adres
    Met je IP-adres kunnen we verbindingen die door jou met de server zijn gemaakt terugvinden. Je kan zowel een IPv4 als een IPv6 adres hebben. Het IP adres kan je hier terugvinden met een deelbare link: https://www.ispnoc.eu/ip
    Opmerking: ispnoc.eu is een whitelabel naam van ons. Je kan dit ook voor je klanten/bezoekers gebruiken.
  2. Datum en tijd
    Hiermee kunnen we exact op het juiste moment de logs terug vinden. Zelfs met een IP adres is het mogelijk dat we te veel data terug vinden om het te kunnen relateren aan je melding.
  3. Stappen om het te reproduceren
    Website Als je een website bezocht, dan horen wij graag wat je op dat moment aan het doen was.
    E-mailA ls het een e-mail melding is, dan ontvangen wij graag het volgende:
    1. Afzender
    2. Ontvanger
    3. Onderwerp
    4. Serverinstellingen
    5. Welke e-mail client je gebruikt.