Aan de slag met je nieuwe hosting pakket

Gewijzigd op Fri, 17 Jun 2022 om 03:33 PM

Gefeliciteerd met je nieuwe hosting pakket! Hiermee heb je de mogelijkheid om je eigen, fantastische, website te bouwen en om een e-mail te sturen met je eigen domeinnaam. We helpen je hier op weg om snel te kunnen starten.

Om je hosting pakket te kunnen beheren, heb je van ons toegang gekregen tot het Plesk controle paneel. Hiermee kan je alles van je hosting pakket beheren.

Inloggen bij Plesk

Ga in het klanten paneel naar je diensten toe. Klik op de dienst en klik links op de optie Inloggen op het Plesk Control panel. Je wordt gelijk doorgestuurd naar het Plesk controle paneel.

Snel van start?

Wil je snel van start? Scroll dan naar beneden.

Hoe werkt de interface van Plesk?

Aan de linkerkant (1) heb je een ruim overzicht met de meest belangrijke functionaliteiten. In het midden van je scherm (2) heb je meer opties. Dit gedeelte van het scherm past zich aan naar het doel van de pagina. En rechts (3) kan je extra opties en informatie vinden. Een belangrijke functionaliteit is bijvoorbeeld de PHP selector en Imunify360. Mocht je meerdere abonnementen op dezelfde server hebben, dan kan je bij 4 alle abonnementen vinden. Let op dat deze dan wel op dezelfde server actief horen te zijn.

Hoe kan ik beginnen?

Heb je de domeinnaam niet bij ons geregistreerd? Stel dan eerst onze DNS servers in. Daarna werkt je domeinnaam pas op onze servers.

Heb je e-mail en website al gebouwd bij je oude host? Zet deze dan eerst over. Het overzetten van je oude e-mails kan vrij éénvoudig met onze gids. Hierdoor kan je snel van start.

Begin je van scratch? Dan kan je gelijk aan de slag met het instellen van de e-mail accounts en het bouwen van de website. Het paneel is zodanig gebouwd dat je niet persé een nerd hoeft te zijn om aan de slag te gaan. Heb je toch vragen? Stel die dan gerust. Wij staan voor je klaar.

Kijk vooral ook bij onze webhosting artikelen.