Plesk en Litespeed instellen met CloudLinux PHP ondersteuning

Gewijzigd op Tue, 07 Mar 2023 om 08:25 PM

Het installatieprogramma van LiteSpeed detecteert automatisch de CloudLinux installatie. Je moet echter nog wel de CloudLinux PHP handler instellen om de CloudLinux PHP selector te gebruiken.

Ga naar LSWS Web Admin Console > Server > PHP > Add PHP Handlers en voeg een handler met de volgende instellingen toe:

• Handler ID: php
  • Command: /var/www/cgi-bin/cgi_wrapper/cloudlinux_wrapper
  • Handled Suffixes: php, php54, php55, php56, php70, php71, php72, php73, php74, php80, php81, php82
Als een nieuwe PHP versie is vrijgegeven, dan dien je deze ook toe te voegen aan de lijst met handled suffixes. Als PHP 8.3 uit komt, voeg dan , php83 toe. Als PHP 9.0 uit komt, voeg dan , php90 toe.

Met de bovenstaande instellingen wordt de CloudLinux PHP selector gebruikt (indien ingesteld) in plaats van de Plesk PHP versie.

enforce-CloudLinux-php-selector-to-LSWS-on-plesk

Bron: https://docs.litespeedtech.com/lsws/cp/plesk/configuration/#set-up-extra-handler