Plesk: Failed to reset cache for the instance #1: Fatal error: Allowed memory size

Gewijzigd op Wed, 10 Apr 2024 om 03:20 PM

Als je de WordPress toolkit gebruikt, dan kan je mogelijk de volgende fout krijgen:

Updates were not installed for the following items:

1. Website "Website name" (https://website.com): Failed to reset cache for the instance #1: Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 32768 bytes) in /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php on line 2630
Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 32768 bytes) in /var/www/vhosts/website.com/httpdocs/wp-includes/pomo/streams.php on line 189

In Plesk zijn er twee methodes om PHP te gebruiken: de ingebouwde Plesk PHP en CloudLinux PHP. Wij gebruiken laatstgenoemde omdat deze meer flexibiliteit en PHP-versies aanbiedt. De WordPress toolkit maakt echter gebruikt van de Plesk PHP-versie, wat kan verklaren waarom je de fout niet in je eigen website zien krijgt. Plesk is bezig om ondersteuning voor CloudLinux in te bouwen.

Je kan het probleem op de volgende manier oplossen:

Als je niet de PHP optie ziet en een reseller bent of een eigen server hebt, zet dan de opties PHP version and handler management en Hosting performance settings management (klik Show more available permissions) aan. Ben je geen reseller of heb je geen eigen server, neem dan contact met ons op.