Introductie tot CloudLinux

Gewijzigd op Sat, 16 Oct 2021 om 11:13 AM

Wat is CloudLinux?

Websites worden 'gehost' op een server. Vaak staan meerdere websites op één server. Dat betekent dat deze websites de capaciteit (processor, geheugen en opslag) van de server met elkaar delen. Als er bijvoorbeeld plotseling veel verkeer op een van de websites op de server komt, dan gebruikt deze website meer servercapaciteit. Hier kunnen de andere websites last van hebben. De andere websites kunnen erg langzaam worden. Ze kunnen zelfs offline gaan. Als hostingprovider doen wij alles om er voor te zorgen dat jouw website altijd goed bereikbaar is.

Daarom gebruiken wij CloudLinux. CloudLinux is een besturingssysteem dat speciaal ontwikkeld is voor servers die worden gebruikt voor hosting. CloudLinux heeft veel voordelen voor hostingplatformen zoals wij dat gebruiken. Het zorgt er voor dat onze servers veilig en stabiel zijn. Met CloudLinux plaatsen we elke website in een eigen container en isoleren ze zo van elkaar. Elke container krijgt ruime capaciteit, maar niet onbegrensd. Daarom kan één website niet alle websites offline kan halen. De capaciteit die één websites vraagt heeft geen invloed op andere websites. Hierdoor draait de server nog stabieler en kan je een hogere uptime en snellere response van jouw website verwachten.

CloudLinux heeft ook als voordeel dat het jou als klant een aantal zeer interessante functies geeft die je normaal alleen met een duurdere managed server zou kunnen hebben. Zo kun je met CloudLinux kiezen uit meerdere versies van PHP. Ook oudere versies. En je kunt zelf NodeJS-applicaties draaien.

Elke PHP versie veilig.

Met CloudLinux kun je kiezen uit verschillende PHP versies. Met de PHP selector kun je zelfs PHP 4.4 met de laatste beveiligingsupdates van PHP 7.x draaien. Eigenlijk is PHP 4.4 verouderd en wordt niet meer bijgewerkt. CloudLinux zorgt er voor dat ook deze versies (beveiliging-)updates blijven ontvangen. Klik hier voor een overzicht van alle PHP versies. Ook kun je kiezen uit een lange lijst PHP-modules.

Je eigen NodeJs applicatie

CloudLinux geeft je ook de mogelijkheid om met de NodeJS app je eigen NodeJS-applicatie in te instellen en te draaien. Een eigen server is niet meer nodig!

Veiligheid

De kernel (de basis van het besturing systeem) heeft extra beveiligingsmaatregelen waardoor de server nog veiliger is dan normaal. Gebruikers draaien ook in "containers" met beperkte rechten waardoor het nog veiliger is dan een normale gedeelde hosting server.

Nog meer veiligheid

Wist je dat we ook Imunify360 gebruiken? Hiermee gaan we een stap verder in de beveiliging van jouw website en zijn we voorbereid we een groot aantal bekende aanvallen. Lees hier verder voor meer informatie.