AutoSSL geeft foutmelding

Gewijzigd op Vr, 2 Aug om 5:10 PM

cPanel biedt AutoSSL. Hoewel het over het algemeen werkt, kan je foutmeldingen krijgen. Je kan het volgende als referentiemodel gebruiken om het probleem op te lossen. Let op dat de e-mail vaak zelf al een verduidelijking geeft of je actie moet nemen. Hier is een voorbeeld e-mail:

In de teksts staat het volgende:

After that time, AutoSSL will request a replacement certificate that excludes any domains that fail

Ofwel, je krijgt een nieuw certificaat maar deze zal niet geldig zijn voor ipv6.domeinnaam.com. Doorgaans is ipv6.domeinnaam.com niet nodig en kan je deze melding dus gewoon negeren.

Als uw certificaat niet is verlopen, wacht dan 24 uur. Het probleem zou opgelost moeten zijn.
Als uw certificaat is verlopen, neem dan contact met ons op en we kunnen het certificaat handmatig vernieuwen. Heeft u een beheerde of uw eigen server? U kunt AutoSSL opnieuw uitvoeren in WHM.

FoutmeldingRedenOPlossing
 1:31:19 PM ERROR “Let’s Encrypt™” DNS DCV error (*.domain.com): 403 urn:ietf:params:acme:error:unauthorized (The client lacks sufficient authorization) (Incorrect TXT record "4ybE3io5_U7xcl-d2sAccEzSnOxR8ht01EDy6COtOzc" found at _acme-challenge.domain.com)Het kan zijn dat er eerdere records bestaan. Na een succesvolle controle wist cPanel normaal gesproken records zoals _acme-challenge. Dit is mogelijk niet gebeurd, dus handmatige interactie is vereist.

Om dit op te lossen gaat u naar de DNS-beheerder van uw account en verwijdert u de volgende records met het type TXT:

1. _cpanel-dcv-testrecord
  2. _acme-uitdaging
  3. _acme-uitdaging.ipv6
  4. Verwijder alle CNAME-records met comodoca.com in de waarde.
  5. Verwijder eventuele variaties.
 3:44:25 PM ERROR “Let’s Encrypt™” DNS DCV error (ipv6.domain.com=): 400 urn:ietf:params:acme:error:dns (There was a problem with a DNS query) (During secondary validation: DNS problem: NXDOMAIN looking up TXT for _acme-challenge.ipv6.domain.com - check that a DNS record exists for this domain)
 ERROR Impediment: SECURED_DOMAIN_DCV_FAILURE: One or more currently-secured domains failed DCV.

cPanel verwacht dat ipv6.domain.com bestaat wanneer IPv6 wordt geactiveerd.

ipv6.domeinnaam.com is doorgaans niet nodig. Negeer in dat geval de foutmelding. Wil je dit toch instellen, neem dan de volgende stappen:

1. Zoek de waarde voor www.domein.com met type AAAA
  2. Maak een nieuw record aan met ipv6.domain.com met het type AAAA en de waarde www.domain.com

Helaas heeft cPanel geen correcte ondersteuning voor redundante DNS-systemen geïmplementeerd. Daarom kan AutoSSL van tijd tot tijd mislukken.