AutoSSL geeft foutmelding

Gewijzigd op Wo, 26 Jun om 6:30 PM

cPanel biedt AutoSSL. Hoewel het over het algemeen werkt, kan je foutmeldingen krijgen. Je kan het volgende als referentiemodel gebruiken om het probleem op te lossen.

If your certificate is not expired, just wait 24 hours. The problem should get resolved.
If your certificate is expired, contact us and we can manually renew the certificate. Do you have a managed or your own server? You can run AutoSSL again in WHM.

ErrorReasonSolution
 1:31:19 PM ERROR “Let’s Encrypt™” DNS DCV error (*.domain.com): 403 urn:ietf:params:acme:error:unauthorized (The client lacks sufficient authorization) (Incorrect TXT record "4ybE3io5_U7xcl-d2sAccEzSnOxR8ht01EDy6COtOzc" found at _acme-challenge.domain.com)Het kan zijn dat er eerdere records bestaan. Na een succesvolle controle wist cPanel normaal gesproken records zoals _acme-challenge. Dit is mogelijk niet gebeurd, dus handmatige interactie is vereist.

Om dit op te lossen gaat u naar de DNS-beheerder van uw account en verwijdert u de volgende records met het type TXT:

1. _cpanel-dcv-testrecord
  2. _acme-uitdaging
  3. _acme-uitdaging.ipv6
  4. Verwijder alle CNAME-records met comodoca.com in de waarde.
  5. Verwijder eventuele variaties.
 3:44:25 PM ERROR “Let’s Encrypt™” DNS DCV error (ipv6.domain.com=): 400 urn:ietf:params:acme:error:dns (There was a problem with a DNS query) (During secondary validation: DNS problem: NXDOMAIN looking up TXT for _acme-challenge.ipv6.domain.com - check that a DNS record exists for this domain)
 ERROR Impediment: SECURED_DOMAIN_DCV_FAILURE: One or more currently-secured domains failed DCV.

cPanel verwacht dat ipv6.domain.com bestaat wanneer IPv6 wordt geactiveerd.
  1. Zoek de waarde voor www.domein.com met type AAAA
  2. Maak een nieuw record aan met ipv6.domain.com met het type AAAA en de waarde www.domain.com

Helaas heeft cPanel geen correcte ondersteuning voor redundante DNS-systemen geïmplementeerd. Daarom kan AutoSSL van tijd tot tijd mislukken.