Hoe SSL voor alle gebruikers in DirectAdmin aanzetten

Gewijzigd op Wed, 13 Oct 2021 om 08:59 PM

Sinds DirectAdmin versie 1.50.0 is het mogelijk om gratis SSL certificaten te geven aan elke gebruiker middels letsencrypt. Bij Yourwebhoster.eu ondersteunen wij deze mogelijkheid graag. Klik hier voor het instellen van Letsencrypt op je server. Verder raden wij aan om SNI aan te zetten, omdat je dan niet voor elke domeinnaam een apart IP adres nodig hebt. Klik hier om SNI in te stellen.

Hoe kan je voor elke gebruiker SSL aanzetten
Omdat SSL certificaten vroeger betaald waren en enkel op een eigen IP adres konden geplaatst worden, is het goed mogelijk dat SSL niet voor elke gebruiker aan staat. Met dit artikel kan je SSL voor elke gebruiker en reseller aanzetten. Let wel op dat je de pakketten nog moet aanpassen om SSL aan te zetten.

Het kan zijn dat de commando's aangepast moeten worden naar jouw besturingssysteem. Controleer met de volgende commando of enkel de gebruikersnamen worden uitgevoerd. Mocht dit niet zo zijn, verander de 9 dan naar een lager of hoger getal totdat je de gebruikersnaam krijgt. Gebruik dit getal ook in de volgende commando's.

ls -l /usr/local/directadmin/data/users | grep '^d' | awk '{system("echo "$9)}'

Schakel SSL in voor elke gebruiker:

ls -l /usr/local/directadmin/data/users | grep '^d' | awk '{system("sed -i 's/ssl=OFF/ssl=ON/g' /usr/local/directadmin/data/users/"$9"/user.conf ")}'

Schakel SSL in voor elke reseller

ls -l /usr/local/directadmin/data/users | grep '^d' | awk '{system("sed -i 's/ssl=OFF/ssl=ON/g' /usr/local/directadmin/data/users/"$9"/reseller.conf ")}'

Opmerking: De reseller commando kan een fout uitvoeren zoals "sed: can't read username/reseller.conf: No such file or directory". Dit is niet erg omdat de commando voor elke gebruiker de reseller.conf probeert aan te passen en niet de normale gebruikers weg filtert. Dit kan verder geen kwaad.

SSL is nu voor elke gebruiker aangezet. Wel moet elke gebruiker zelf SSL voor de domeinnaam instellen. Omdat letsencrypt een limiet hanteert van 10 registraties per 3 uur per IP adres, is het niet mogelijk om voor iedereen alvast een SSL certificaat te genereren.