Hoe werkt het gratis certificaat van Let's encrypt?

Gewijzigd op Sat, 16 Oct 2021 om 10:44 AM

Let's encrypt is een gratis initiatief van een aantal belangrijke bedrijven zoals Google Chrome en Cisco. Dankzij de update DirectAdmin versie 1.50.0, is het mogelijk om een gratis SSL certificaat te krijgen voor een beveiligde verbinding: HTTPS. Let's encrypt geeft hiervoor een gratis certificaat uit die voor 90 dagen geldig is. Geen zorgen, DirectAdmin vraagt deze automatisch opnieuw voor je aan na 85 dagen waardoor je voor altijd een gratis beveiligde verbinding hebt zolang Let's encrypt dit aan biedt.

Hoe werkt dit?

1. Stel het gratis Let's encrypt SSL certificaat in met DirectAdmin.
  2. DirectAdmin vraagt het certificaat aan, voert de validatie uit en installeert het certificaat.
  3. Na 85 dagen vraagt DirectAdmin een nieuw certificaat aan die weer voor 90 dagen geldig is. Deze stap gebeurd elke 85 dagen waardoor je altijd een gratis SSL certificaat hebt.

Zo simpel is het!