Er zijn een groot aantal e-mail clients beschikbaar die elk eigen methodes hebben om juist ingesteld te worden. Wij raden aan om de documentatie van je e-mail client te raadplegen voor het instellen van je e-mail client.

E-mail client instellen

Protocollen

Er zijn verschillende protocollen beschikbaar voor het downloaden van de e-mails: IMAP en POP3. Wij raden aan om altijd gebruik te maken van IMAP omdat deze methode het meest gebruiksvriendelijk is en de meeste functionaliteit biedt.

IMAP kenmerken (inkomende e-mail)

• Synchronisatie van e-mails: markeer in één keer voor alle apparaten de e-mails als gelezen of verplaats ze naar de juiste map.
  • Opslag op de server waardoor het niet uit maakt of een e-mail client onverhoopt crashed (backup)

POP3 kenmerken (inkomende e-mail)

• E-mails kunnen van de server verwijderd worden na het downloaden.
  • Niet handig als het account op meerdere apparaten wordt gebruikt (geen synchronisatie).

SMTP (uitgaande e-mail)

• Het is alleen met SMTP mogelijk om e-mails te versturen.

Poorten

ProtocolPoort
SSL / Encryptie type
Authenticatie verplicht
IMAP993SSLJa
IMAP143GeenJa
POP3995SSLJa
POP3110GeenJa
SMTP465SSLJa
SMTP587STARTTLSJa
SMTP25GeenJa