Hoe kan ik de e-mails van mijn oude hosting provider importeren?

Gewijzigd op Fri, 17 Jun 2022 om 03:05 PM

Het overstappen met je e-mail naar Yourwebhoster.eu kan dankzij onze e-mail migratie tool erg éénvoudig. Bij al onze hosting pakketten is de tool Mail importing tool standaard inbegrepen. Hierbij downloaden wij de e-mails van je oude provider naar onze server toe.

Wat heb je nodig?

• De login gegevens van je oude provder.
  • De e-mails staan opgeslagen bij je oude provider via IMAP. POP3 wordt niet ondersteund.

Importeer de e-mails naar Plesk

1. Log eerst in bij Plesk.
  2. Ga naar Mail -> Mail Importing.
  3. Klik op Import mail message.
  4. Voer nu je Source email en Source password in. Dit zijn de login gegevens van je mailbox bij je oude provider.
  5. Voer bij Destination email en Destination password de nieuwe gegevens in. Dit wordt gebruikt om de nieuwe e-mail box aan te maken. Je kan ook de eerder gebruikte gegevens invoeren.
  6. Voer bij Repeat Password nogmaals het wachtwoord van stap 5 in.
  7. Klik op OK

Het systeem zal nu proberen om de oude server voor je te vinden. Dit werkt niet altijd, bijvoorbeeld als je e-mail provider afwijkende instellingen heeft of als je domeinnaam al overgezet is. In dat geval kan je klikken op Show advanced options. Hier kan je de instellingen van je oude provider invoeren. Je kan doorgaans Source IMAP folder leeg laten.

Het importeren kan een langere tijd in beslag nemen. Dit komt door verschillende factoren, waaronder de snelheid van je oude e-mail provider, de omvang van de mailbox en de hoeveelheid berichten.

Je kan tijdens het importeren van de e-mails gewoon gebruik maken van je e-mail box. Let wel op dat niet alle berichten direct beschikbaar zijn en dat het ook even kan duren voordat je e-mail programma de wijzigingen opmerkt.

Als je een grote hoeveelheid e-mails gaat importeren, dan kan je e-mail client van slag raken of niet snel reageren. Dit komt omdat het een grote hoeveelheid e-mails te verwerken heeft en deze probeert te indexeren om beter te kunnen zoeken. Onze ervaring is dat het bij (extreem) grote e-mail boxen het kan oplopen tot enkele dagen of weken (afhankelijk van hoe lang je computer aan staat).