Backup cPanel met Acronis Cloud backup

Gewijzigd op Sun, 17 Oct 2021 om 04:52 PM

Met Acronis Cloud Backup kan je makkelijk en snel een backup maken van een cPanel server. Ook kan je aan de eind gebruikers zelf-service toegang geven in cPanel om bestanden, e-mails en databases zelf terug te zetten of te downloaden.

Als je de cPanel plugin gaat installeren, zorg er dan voor dat je aan de volgende voorwaardes voldoet:

Installeer de Acronis cPanel plugin en agent

1. Voer de volgende commando als root uit:
sh <(curl -L https://download.acronis.com/ci/cpanel/stable/install_acronis_cpanel.sh || wget -O - https://download.acronis.com/ci/cpanel/stable/install_acronis_cpanel.sh)
  1. Navigeer naar WHM (https://servernaam.domeinnaam.nl:2087)
  2. Navigeer naar Plugins -> Acronis.
  3. Voer de volgende data in:
       Cloud URL: https://eu2-cloud.acronis.com
       Gebruikersnaam: Deze heb je gekozen tijdens het bestellen.
       Wachtwoord: Deze heb je gekozen bij het bestellen. Je kan deze herstellen via het klanten paneel.
  4. Ga door.
  5. Ga akkoord met het installeren van de benodigde software.
  6. Ga door. De installatie kan enige tijd duren.
  7. Als het klaar is, dan heeft cPanel al een backup taak aangemaakt. Je kan het rooster via het cloud controle paneel in Acronis instellen.

Acronis cPanel plugin verwijderen

Om de plugin te verwijderen dien je de volgende commando uit te voeren:

yum remove acronis-backup-cpanel -y

Opmerking: dit verwijderd niet de Acronis agent.

De referentie handleiding kan op dl.acronis.com gevonden worden.

Als je meer informatie zoekt, dan kan je hiervoor terecht bij de officiële documentatie voor Acronis Cloud Backup.