Hoe kan je automatisch je Laravel app in Plesk uitrollen

Gewijzigd op Sun, 17 Oct 2021 om 04:47 PM

Met de 2020 webhosting pakketten heb je toegang tot het automatisch uitrollen van je Laravel applicatie in Plesk. Het enige wat je nodig hebt is een online Git repository, zoals Github, Gitlab of Bitbucket.

Configureer Git

Stap 1 Log in bij Plesk.

Stap 2 Klik op Git.

Stap 3 Klik op Add repository.

Stap 4 Voer de online remote repository in. Gebruik de SSH versie (git@).

Stap 5 Kopieer de gegenereerde SSH public key naar je online Git repository en geeft het lees toegang.

Stap 6 Klik op OK.

Stap 7 Kopier .env.example naar .env en werk de database instellingen bij. Zet ook de mail driver naar sendmail.

Configureer Plesk

Stap 1 Log in bij Plesk.

Stap 2 Klik op Hosting Settings.

Stap 3 Pas de Document root aan naar de publieke folder in je applicatie. Vaak is dit httpdocs/public.

Stap 4 Klik op OK

Voer commando's voor de deployment uit

Stap 1 Klik op Repository Settings.

Stap 2 Zet Enable additional deploy actions aan.

Stap 3 Voer het volgende in

composer install

Stel npm in

Gebruik één van de volgende commando's als je NPm nodig hebt. Let op dat je eventueel de extra parameters toe voegt indien nodig.

# Version 12
/opt/plesk/node/12/bin/npm run production
# Version 10
/opt/plesk/node/10/bin/npm run production
# Version 8
/opt/plesk/node/8/bin/npm run production

Het kan zijn dat je deze commando's de eerste keer handmatig moet draaien via SSH.

Configureer auto-deployment

Met Plesk kan je automatisch een nieuwe commit uitrollen.

Stap 1 Log in to Plesk.

Stap 2 Klik op Git.

Stap 3 Klik op Repository settings.

Stap 4 Selecteer Automatic deployment in Select deploy mode.

Stap 5 Kopieer de Webhook URL.

Stap 6 Stel de webhook URL in bij je Git webservice (Github, Gitlab, Bitbucket, etc).

Vanaf nu worden alle nieuwe commits in je branch automatisch uitgerold in Plesk.