Hoe kan ik een Plesk account naar een andere Plesk server verhuizen zonder root toegang en zonder Plesk Migrator

Gewijzigd op Wed, 13 Oct 2021 om 09:07 PM

Ook als je geen root toegang of Plesk Migrator toegang hebt tot Plesk, kan je nog steeds je account migreren naar onze servers. Je migreert hierbij zowel de website als e-mail en andere zaken die op de originele server staat. Controleer wel altijd of alles is overgezet na de migratie.

Vereisten

• Je kan back-ups maken en downloaden.
  • Je hebt minimaal de hoeveelheid ruimte beschikbaar die nodig is voor het account.
  • Je hebt minimaal de gebruikte resources op het nieuwe account beschikbaar (bijvoorbeeld het aantal e-mail accounts).
  • Je hebt toegang tot de originele Plesk server en de nieuwe Plesk server. Heb je nog geen nieuw Plesk hosting pakket, dan kan je hier een snel Nederland Plesk hosting dienst bestellen.

In dit artikel gebruiken we de volgende definities:

Originele Plesk server - Hier staan de websites momenteel.

Nieuwe Plesk server - Hier wil je de websites naar toe verplaatsen.

Stappen voor het verhuizen van een Plesk account zonder root toegang of de Plesk Migrator

1- Voorbereiden

Stap 1 Log in op de Nieuwe Plesk server.

Stap 2 Maak de domeinnamen aan die op de Originele Plesk Server staan op de Nieuwe Plesk Server aan.
Tip: Als een domeinnaam niet op de Nieuwe Plesk server bestaat, dan zal de verhuizing mislukken.

Stap 3 Navigeer op de Originele Plesk Server naar de Backup Manager.

Stap 4 Klik op Back Up.

Stap 5 Zorg er voor dat het volgende is ingesteld:

Back up
  • Domain configuration
  • Mail configuration and content
  • User files and databases
Type
Full
Comments
Voer hier een opmkering in. E.g. back-up voor migratie.
Exclude log files
Exclude specific files from the backup
Zorg er voor dat deze opties zijn uitgeschakeld.
When a backup task is completed, send a notification email to
Dit is optioneel

Stap 6 Klik op OK. Wacht tot het maken van de back-up is voltooid.

Stap 7 Download de back-up. Een wachtwoord is optioneel.

Waarschuwing! Wijzigingen die zijn gemaakt nadat de back-up is gemaakt, worden niet meegenomen.

2 - Upload de back-up

Stap 8 Navigeer naar de Backup Manager op de Nieuwe Plesk Server.

Stap 9 Klik op Upload.

Stap 10 Selecteer de backup.

Stap 11 Zet de vink uit bij "Upload backup files without a valid signature".

Stap 12 Voer een wachtwoord in als je dit hebt ingesteld.

Stap 13 Klik op OK. De back-up zal nu worden geüpload. Dit kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van hoe groot je back-up is en hoe snel je internet verbinding is.

3 - De back-up op de nieuwe server terugplaatsen

Stap 14 Klik op de back-up die je geüpload hebt.

Stap 15 Selecteer "All objects (entire system)". Zorg er voor dat alle componenten zijn geselecteerd.

Stap 16 Klik op Restore. Je data zal nu op de nieuwe server teruggeplaatst worden. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Opmerking: Als je back-up meer dan 2 GB groot is, gebruik dan een remote storage server. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op.

4 - Updating de DNS

Stap 17 Pas eerst je eigen hosts bestand aan (Zie Pas je Hosts file aan) en test of de website nog werkt.

Tip: Controleer of je de juiste PHP versie gebruikt. Navigeer naar PHP settings en pas de versie aan naar 7.4 en FAST-CGI (ook als je een andere versie nodig hebt). Ga daarna naar de PHP Selector en kies hier de juiste PHP versie.

Stap 18 Als ales werkt, dan kan je op de Originele Plesk server de DNS aanpassen naar de nieuwe server.

Stap 19 Je kan de domeinnaam naar ons verhuizen of je kan onze DNS servers in stellen.

Heb je problemen met het overzetten van je website naar ons? Dan kan je altijd contact opnemen voor assistentie.