Installeer Acronis Cloud backup op Linux

Gewijzigd op Sun, 17 Oct 2021 om 04:50 PM

Opmerking: als je Acronis Cloud Backup op cPanel wilt installeren, dan hoef je alleen het artikel Hoe Acronis Cloud Backup installeren op cPanel te volgen.

WAARSCHUWING: Als je een andere backup oplossing hebt geïnstalleerd met een kernel module (zoals R1soft), verwijder deze software eerst. Anders kan het zijn dat de server instabiel wordt en willekeurig herstart.

Vereisten

Acronis Cloud Backup op Linux installeren

1. Login op https://eu2-cloud.acronis.com
  2. Klik op Toevoegen.
  3. Selecteer Linux in Servers.
  4. Een download venster start. Upload het bestand naar de server waar je de agent wilt installeren.
    Tip: Annuleer de download als je de agent op een andere machine wilt installeren en rechts-klik -> kopieer download URL (als je browser dit heeft). Voer dan het volgende uit:
    wget "http://vervang_met_download_url" -O Backup_Agent_for_Linux_x86_64.bin on the target server.
  5. Voer de volgende commando uit: chmod +x Backup_Agent_for_Linux_x86_64.bin
  6. Voer de volgende commando uit: ./Backup_Agent_for_Linux_x86_64.bin
  7. Zorg er voor dat alleen Acronis Backup Agent for Linux is aangemerkt. Dit kan je met je spatiebalk doen. Gebruik Tab om naar Next te navigeren en klik op Enter.
  8. Klik op Show registration info.
  9. Kopieer de registration code.
  10. Open de URL https://eu2-cloud.acronis.com/bc/reg
  11. Login indien nodig en voer de code in.
  12. Klik op Controleer code.
  13. Klik op Bevestig registratie als de hostnaam overeenkomt.
  14. Go back to the terminal and click on Exit.

Als je meer informatie zoekt, dan kan je hiervoor terecht bij de officiële documentatie voor Acronis Cloud Backup.