Gratis hostnaam Lets encrypt certificaat genereren voor een DirectAdmin server

Gewijzigd op Wed, 13 Oct 2021 om 08:57 PM

Met Let's Encrypt kan je en gratis SSL certificaat voor de gehele server genereren: SMTP, POP3, IMAP, FTP, de webserver(s) en DirectAdmin. Om te beginnen moet je wel eerst Let's encrypt inschakelen. En deze methode werkt enkel voor de server hostnaam.

1. Navigeer naar de volgende map:
    cd /usr/local/directadmin/scripts
  2. Vraag het certificaat aan:
    sh letsencrypt request servername.yourwebhoster.eu
  3. Als dit is voltooid, zorg er dan voor dat je de gerelateerde diensten vanuit de DirectAdmin service monitor herstart (indien aanwezig):
    1. apache
    2. exim
    3. dovecot
    4. proftpd
    5. pureftpd
    6. nginx
  4. DirectAdmin zal er voor zorgen dat het certificaat automatisch zal worden verlengt.