Hoe een eigen IP adres omwisselen in DirectAdmin

Gewijzigd op Sat, 16 Oct 2021 om 10:42 AM

Als je een eigen IP adres hebt besteld dan voegen we handmatig het IP adres aan je account toe. Hier krijg je een bevestiging van. Omdat je website wellicht afhankelijk is van de externe DNS laten wij het oude IP adres ook in je account staan. Hierdoor kan je zelf kiezen wanneer je het IP adres verwisseld.

1. Log in bij DirectAdmin.

2. Als je meerdere domeinnamen hebt, klik dan op de domeinnaam waar je de aanpassing voor wilt maken. Heb je één domeinnaam, sla dan deze stap over.

3. Klik op "Domain Setup".

4. Klik op de domeinnaam die je wilt beheren.

5. Select het IP in de dropdown "Select IP to Add" die je wilt toevoegen aan de domeinnaam.
  6. Vink "Add dns records for this IP" aan.
  7. Klik op Add IP.
  8. Selecteer het oude IP adres en noteer deze.
  9. Zorg er voor dat "Remove DNS records for IP(s)" staat aangevinkt.
  10. Klik op "Delete". We zullen het IP adres terugzetten maar het is belangrijk dat het uit het DNS gehaald wordt. Let op dat je stap 11, 12 en 13 gelijk moet uitvoeren om onderbrekingen te voorkomen.
  11. Selecteer het oude IP adres in de dropdown "Select IP to Add".
  12. Zorg er voor dat "Add dns records for this IP" uit staat. We voegen het IP adres tijdelijk toe om deze online te houden op het oude IP adres. Na 24 uur mag dit IP er uit gehaald worden zoals dit in stap 8, 9 en 10 staat uitgelegd. Hierbij hoef je niet stap 11, 12 en 13 opnieuw uit te voeren.
  13. Click op "Add IP".

Opmerking: als je niet de website ziet, wacht dan enkele minuten. De server verwerkt wijzigingen één keer per twee minuten.