Hoe de domeinnaam in Directadmin aanpassen

Gewijzigd op Sat, 16 Oct 2021 om 10:43 AM

Als je de huidige domeinnaam in DirectAdmin wilt aanpassen dan kan dit met DirectAdmin. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kan doen en hoe je de oude domeinnaam kan laten doorsturen. Dit is handig voor SEO doeleinden maar ook je bestaande bezoekers.

1. Log in bij DirectAdmin

Navigeer in het klanten paneel naar Diensten -> Mijn services en klik op de betreffende dienst. Scroll naar beneden en klik op DirectAdmin in het venster met "Log In To".

2. Domain setup/manager

Als je meerdere domeinnamen hebt, klik dan op de knop Domain Administration. Als je één domeinnaam hebt, klik dan om Domain Setup.

3. Klik op "Change a Domain Name"

4. Selecteer de oude domeinnaam in de dropdown en voer de nieuw domeinnaam in bij het teksveld.

5. Klik op Change.

Stuur de oude domeinnaam naar de nieuwe domeinnaam door

Voor SEO en bestaande bezoekers is het handig om je oude verkeer door te sturen. Wij raden aan om dit minimaal voor een aantal maanden uit te voeren en bij voorkeur zo lang als mogelijk. Deze stap is optioneel en niet vereist als je website bijvoorbeeld niet in Google staat en als je nog geen bezoekers hebt.

1. Klik op Home.

2. Als je meerdere domeinnamen hebt, klik dan op de zojuist aangepaste domeinnaam.

3. Klik op Domain Pointers.

4. Voer de oude domeinnaam in bij het tekstveld.

5. Controleer of "Create as an Alias" is aangevinkt.

6. Klik op Add.

7. Klik op Files.

8. Navigeer naar domains/jedomeinnaam.nl/public_html

9. Maak of open het bestand .htaccess

10. Voeg het volgende toe (vervang www.jedomeinnaam.nl met je eigen domeinnaam) aan het .htaccess bestand

Opmerking: dit zal al het verkeer doorsturen naar www.jedomeinnaam.nl. Als bezoekers jedomeinnaam.nl invoeren zonder www, dan zullen die ook doorgestuurd worden. Zorg er voor dat je applicatie zelf ook werkt met de www. versie.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.jedomeinnaam.nl$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.jedomeinnaam.nl/$1 [L,R=301]

11. Voer hetzelfde uit voor domains/jedomeinnaam.nl/private_html als deze folder niet is gelinked aan public_html.

Probleemoplossen

Domeinnaam aanpassen

Het kan enkele minuten duren voordat de aanpassing in ons systeem is doorgevoerd.

Domeinaam doorsturen

Als je een lus krijgt waarbij je  continue een redirect krijgt dan kan je het beste de www. weghalen uit de .htaccess of toevoegen als deze er nog niet stond. De kans bestaat dat je applicatie die je gebruikt anders is ingesteld. Als dit niet werkt, haal dan de .htaccess code weg en neem contact met ons op.