Zo kan je de SPF van je domeinnaam instellen om onze mailservers te autoriseren

Gewijzigd op Fri, 28 Jan 2022 om 04:56 PM

Met elk web en reseller hosting pakket kan je kosteloos gebruik maken van onze mailservers. Dankzij de hoge reputatie van onze servers, is de kans groot dat je e-mail in de box aan komt. Met dit artikel kan je domeinnaam instellen om onze servers te autoriseren, zodat we namens jou een e-mail mogen sturen. Standaard stellen wij dit al voor je in. Daarom hoef je dit artikel alleen te volgen als je DNS elders host of als je SPF per ongeluk hebt aangepast.

Hier is een voorbeeld SPF instelling:

"v=spf1 a mx include:domain.com ~all"

Opmerking: in cPanel en DirectAdmin dien je aanhalingtekens te gebruiken. In Plesk hoeft dit niet.

Om onze e-mail servers namens jouw domeinnaam een e-mail te laten sturen, dien je de waarde include:mxo.ispnoc.eu toe te voegen aan je SPF. Dit dien je voor de tekst -all te doen en na v=spf1. Bijvoorbeeld op de volgende manier:

"v=spf1 a mx include:domain.com include:mxo.ispnoc.eu ~all"

Het kan tot 24 uur duren voordat wijziging overal is doorgevoerd. Daarna is de kans groot dat de e-mail in je inbox aan komt, in plaats van de spamfolder.