Hoe kan ik Let's Encrypt voor een domeinnaam uitzetten in DirectAdmin

Gewijzigd op Sat, 16 Oct 2021 om 10:48 AM

Let's Encrypt uitschakelen voor een domeinnaam in DirectAdmin

In dit artikel leer je hoe je Let's Encrypt for een domeinnaam kan uitzetten in DirectAdmin. Dit is ook handig voor als je een Let's Encrypt certificaat wil vervangen met een ander certificaat.

Zet  Let's Encrypt uit voor een verhuisde of geannuleerde domeinnaam DirectAdmin

Mogelijk ontvang je berichten zoals "Error during automated certificate renewal for domain.com". Dit komt doordat de domeinnaam niet naar de server wijst. Als je de domeinnaam geannuleerd of verhuisd hebt, dan is deze gids waarschijnlijk geschikt voor je.

Opmerking

Als je verwacht dat Let's Encrypt had moeten werken, controleer dan of de domeinnaam (inclusief A, AAAA en CNAME records) goed is ingesteld. Volg in dat geval de gids niet.

Stappen om Let's Encrypt uit te schakelen in DirectAdmin

1. Zorg er voor dat je ingelogd bent in DirectAdmin.
  2. Als je meerdere domeinnamen hebt, selecteer dan de betreffende domeinnaam.
  3. Ga naar SSL Certificates.
  4. Klik op Disable Auto-Renew. Je kan deze onderaan de pagina vinden.
  5. Je hebt nu het verlengen van Let's Encrypt uitgezet. Je zal nu geen meldingen meer ontvangen over het niet kunnen vernieuwen van een certificaat.